AP Pension

Print denne AP Pension-side
Download denne AP Pension-side i pdf-format

Ekstra pension

Der er flere gode grunde til at spare ekstra op til pension i ISP Pension:

 • Fradrag i skatten
 • Professionel investering
 • Konkurrencedygtige omkostninger
 • Du får det hele - der er ingen aktionærer.

Muligheder for din ekstra pension

Ratepension

Ratepension er typisk en god idé for de første 55.900 kr. ekskl. AMB (arbejdsmarkedsbidrag) om året (2019). Ratepension bliver udbetalt månedligt i mindst 10 år og kan udbetales, fra du opnår din efterlønsalder. Når du skal have pengene udbetalt, kan du vælge en længere udbetalingsperiode.


Der er et skattemæssigt fradragsloft, som gør, at du årligt højst kan indbetale 55.900 kr. ekskl. AMB (2019) i alt til ratepensioner.


Hvis du dør inden pensionering, får dine efterladte en udbetaling svarende til det opsparede beløb (før skat). Udbetaling sker til dine nærmeste pårørende eller den/de begunstigede, du har indsat.

Livrentepension

En livrentepension er god idé, når du sparer mere end 55.900 kr. ekskl. AMB (2019) op i ratepensioner m.v. Livrente er en månedlig udbetaling til dig, så længe du lever, og den kan udbetales, fra du opnår din efterlønsalder. Du kan selv indbetale 51.500 kr. om året (2019), mens der ikke er loft over det skattemæssige fradragsloft, hvis indbetalingen kommer fra din arbejdsgiver.


ISP Livrente er en særlig pension til ingeniører. Der er tilknyttet en depotsikring, mens du sparer op, og det betyder, at 80 pct. af din opsparing bliver udbetalt til dine efterladte, hvis du dør, før udbetalingen begynder. ISP Livrente kombinerer de gode ting fra ratepensionen (udbetaling til dine efterladte) med de gode ting ved en livrente (en livsvarig udbetaling).


Ønsker du ikke depotsikring, kan du få en almindelig livrente. Her får du en højere månedlig udbetaling, da du ikke skal betale til depotsikringen. Til gengæld får dine efterladte ikke noget, når du dør.

Aldersforsikring

ISP tilbyder også aldersforsikring, hvor indbetalingerne ikke kan fradrages i skatten. Læs mere her.


Få et overblik over produkterne her.

Kom godt i gang

Der findes to måder at indbetale ekstra til ISP:

 • Forhøj det bidrag, din arbejdsgiver trækker over lønnen
 • Betal via netbank.

Indbetalingen skal mindst være 300 kr. pr. gang.

Forhøj dit bidrag

Du kan forhøje det bidrag, din arbejdsgiver trækker over lønnen. Du kan aftale med din arbejdsgiver, at din ekstra indbetaling bliver trukket over lønnen. Kontakt os på 70 24 96 00, hvis du er interesseret i den mulighed. Så aftaler vi også, om den ekstra indbetaling skal bruges til at forhøje alle dine nuværende dækninger (altså inklusiv de dækninger, som udbetales i tilfælde af død eller sygdom før pensionering), eller om du kun vil spare ekstra op til alder.


Fordelen er, at du slipper for besværet med at indbetale bidrag; at du får skattefradraget med det samme; og at du vænner dig til, at indbetaling til pension sker, inden lønnen udbetales.

Betal via netbank

Du kan indbetale til ekstra pension via banken. Indbetalingen skal ske til ISP Pensions konto:

 • Reg.nr. 7593
 • Kontonr. 0001038766
 • Husk at oplyse dit CPR-nr under ”Meddelelser til beløbsmodtager” på indbetalingen.

Når du har overført pengene, skal du skrive til isp@isp.dk med følgende oplysninger:

 1. Navn
 2. Fødselsdato
 3. Anvendelse af indskuddet til produkterne: Ratepension, livsvarig alderspension, ISP Livrente med eller uden depotsikring.

Vær opmærksom på:

Alderspension, livrente, aldersforsikring og ratepension for ekstra indbetalinger etableres i Markedsrenteordningen på Regulativ 4. Det betyder, at det er ugaranterede ordninger, hvor prognoserne og pensionerne kan ændres, herunder nedsættes, som følge af ændringer i beregningsforudsætningerne, f.eks. længere levetider eller ændringer i beregningsrenten. Du får tilskrevet det faktiske afkast, og det betyder, at din pensionsprognose, og din pension, når den er startet udbetaling, vil ændre sig år for år. Pensionerne og pensionsprognoserne kan både stige og falde.

Tilmeld dig

ISP Update

Nyheder og information, om pension og forsikring, direkte til din e-mail 6 gange om året.
Få ordforklaringer vist på denne AP Pension-side Få ordforklaringer vist på denne AP Pension-side
Få ordforklaringer vist på denne AP Pension-side